TRAVEL : Týždeň na východnom Slovvensku - Košice


 Aj v tento deň, utorok, som mala home-office, takže som si dokončila všetko, aby som mohla ísť na dovolenku. Chalani chceli veľmi hrať futbal na ihrisku za bytovkou, tak dostali asi dve hodiny. Po jedenástej sme šli do lanového centra v Prešove, kde sa ešte viac vybehali. Kým sa bláznili a skúšali, mala som so sebou PC a pracovala som ďalej. Ak potrebujete na nejaký čas zabaviť deti, mať ich v uzavretom areály a k tomu niečo urobiť na PC, odporúčam ísť sem. Hneď vedľka je aj kúpalisko, ale to už si zvážte, akých plavcov doma máte a či tam môžu ísť.

Tým, že bolo riadne horúca, stačila im niečo vyše hodinka. Potom sme sa presunuli na obed domov. Kým sa oni ešte zahrali, ja som si dokončila svoje pracovné veci. Ako to tak býva, posledný hovor, keď už má človek len minútku a padla, tak že zvidhnem a ešte toot dám... No hovor trval skoro hodinu, kým bol vybavený a všetci už na mňa čakali vo dverách. Išli sme do ZOO Košice. Ale chalanov netrápili zvieratká, ale chceli ísť aj do Dino parku, ktorý je súčasťou tejto zoo... Ak by sa dalo ísť iba do toho parku, do zoo by som ich vôbec nedostala.

Pri vstupe čaká slovenská klasika,a to platené parkovné. Platí sa 3-4Eurá, už si presne nepamätám, ako jednorázový poplatok.

Prišli sme k vstupu a prišlo nepríjemné prekvapenie. Na tabuli boli rôzne varianty vstupného. Okrem iného aj toto : ,,2 dospelý + 2 dieťa = 30 EUR".veď sme boli 2 dospelé osoby, ja a moja mama, aj 2 deti. Pani pir okienku nám naučtovala 40EUR! Opatrne vysvetlila, že majú zavedenú politikukde tá vstupenka za 30EUR je iba pre rodinu ako otec a mama a ich 2 deti. S ohĺadom na to, že ich nadriadení kontrolujú, nám nevie dať nič iné ako 2 samostatne lístky pre dospelých a 2krát detský lístok. Pani bola milá a odporúčila nám kontaktovať priamo vedenie ZOO...

Za nami šli dve ženy a 3 deti, a tiež nemohli mať lístok ,,2 dospelý + 3 deti=40EUR", ale platili za lsítky 50EUR, čo ich tiež nepríjemne prekvapilo podľa konverzácie s pani pri okienku. 

Neviem, na čom sa zakladá posúdenie, kto je dospelý a kto dieťa. Ale to sa cez občiansky preukaz alebo kartičku poistenca overí rýchlo. Ale ak chcem zľavnený lístok, tak asi musím mať aj sobášna list??? A ako dokážem, že toto sú moje deti, cez rodné listy??? Nemám rada takéto komplikované politiky pre vstupné. 

Kričať a hádať sa s pani pri okienku, hlavne, keď bola veľmi milá a bolo vidno, že toto vysvetľuje často a že teda je to častý problém, určite nemalo význam. Toto treba riešiť inde, vyššie s tými, kto to zaviedol.

Možno sa Vám zdá, veď 10EUR... Lenže za 10EUR mohli mať pamätné mince zo ZOO, mohli sme kúpiť vodu, jednoducho vojsť do ZOO s pocitom, že super, aj zľavu sme dostali, tak to poďme minúť na zvieratká v zoo. Takto sme vstupovali s tým, že parkovisko sa platí, na vstupe zoderú, čo môžu a ešte ani človek nič nedostane... A negatívne naladeý človek nemíňa financie, nenakupuje, nedaruje, potom sa ani nevráti. A to sme netušili, žo bonbónik nás ešte len čaká...

Po úvodnom znechutení sme do zoo aj tak šli. 

Šli sme kratšou trasou, rovno k dinosaurom. Niekedy, tak ako teraz by nám úplne stačil iba lístok do DinoParku, aj do plánu výletov by sa ešte niečo v ten deň zmestilo, napr. po ceste do zoo je aj nejaká vyhliadka múzeum.

Zoo je nádherná a viete v nej stráviť aj celý nádherný deň. Vždy je kde sa prejsť, kam si sadnúť a čosi si dať po zub.


Pri dinosauroch behali chalani od jedného k druhému, hádzali názvy a čo to všetko robí... Majú tam aj 3D rýchle kino, trvá tu tuším 15 minút. To už je v cene lístka. Šli sme aj tentokrát. Tentokrát to bol pán, ktorý sa vrátiul do jurského parku, chytajú ho dinosaury, ale s jedným si pomáhajú, aby sa obaja dostali domov. 

Boli sme v zoo a aj v kine aj pred dvoma rokmi, vtedy sa mi príbeh páčil viac... Bol tam malý dinosaurus, ktorý sa stratil rodičom a dalo sa podľa potlesku vyberať, ktorou cestou pôjde, aby sa vrátil domov. 

Oproti poslednej návšteve pribudlo aj tetovanie a búdka s víchricou. Každopádne to bola pre chalanov úplná paráda! Potom sme šli cez darčekový obchod a chalani znova babku ozbíjali... Dostali dinosaurov a tričká s dinosaurami. Sú to prosto zbojníci na cestách!

Ešte som vzala chalanov aj po druhej ceste v ZOO, okolo medveďov... Babku sme nechali pri stánkoch s vecami, pretože sa jej už nechcelo chodiť. Keďže to bola posledná hodina, kedy bola otvorené zoo, bol tam väčší pokoj a zvieratá boli aj bližšie pri ceste. 

Kým sme boli preč, nanešťastie, babka natrafila na nepríjemného a hádavého pána, o ktorom nám potom povedali, že je to riaditeľ zoo... To už ani nejdem písať, ale keďže naša babka sa nedá a ozve sa, potvrdilo sa pravidlo, kto seje vietor, žne búrku.

Ešte bol nápad ísť do centra Košíc, ale babka mala ešte ďalšie povinnosti. Aj som myslela, že sa stiahneme s MHD do centra, potom sa tam prejdeme a vlakom alebo autobusom prídeme do Prešova... No už po chvíli bolo jasné, že chalani sú unavení a nedošli by ani na zastávaku MHD, takže centrum Košíc ešte muselo počkať.

Z utorka mali chalani skvelé zážitky a je dobré, že tieto dospelácke starosti im nič nehovoria. 




Časovo si viete urobiť rozvrh s Lanovým centrom na minimálne hodinku a ak máte deti, čo chcú ísť na lezeckú stenu a skúšať ďalšie eci, tak aj dlhšie. Košická ZOO a Dino Park je na 3 hodiny určite, ak to aspoň prebehnete  a samozrejme plus cesta. Ak ešte zvládate, chce večer v centre so spievajúcou fontánou.

Doma sa jedlo, čo bolo navarené a postupne sme všetci odpadli a zaspali, pretože zajtra nás čakal ďalší výletový deň.

PS : Ak by som chalanom verila, že sú unavení, tak by sme sa od počítača s hrami a futbalu za bytovkou nikam nedostali. Ako aj uvídíte ďalej, postupne im kroky pribúdali a už aj mali byť z čoho unavení. 

Obľúbené príspevky